Ahşap Duvar Kaplama Kullanmanın Faydaları

ahşap duvar kaplama kullanmanın faydaları

Ahşap duvar kaplama tercih etmenin faydaları birçok araştırma ile kanıtlanmıştır. İnsanlar psikolojik olarak ahşapla kaplanan mekânlarda daha huzurlu hissetmektedir. İşte ahşaba daha fazla yer vermeniz için başlıca nedenler…

Ahşap, tamamen yenilenebilir, organik ve iklim açısından akıllı olan tek yapı malzemesidir. Ahşap ürünler karbondioksiti uzun süre depolar. Bu durum ahşabın sık kullanıldığı mekânları, çelik ve beton gibi fosil bazlı malzemeler kullanılarak inşa edilenlere göre iklim açısından çok daha akıllı hâle getirir.

Ahşabın mevcut hammaddeler arasında en ekolojik seçenek olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ahşap, geliştirme ve işleme aşamalarında (dikim, yetiştirme, bakım gibi) herhangi bir endüstriyel süreç gerektirmeyen doğal bir üründür. Ayrıca ahşabın işlenmesi için çelik, alüminyum, plastik, çimento vb. diğer malzemelerden daha az enerjiye ihtiyacı vardır.

Dikkate alınması gereken bir diğer avantaj,  ahşap duvar panelleri ve ahşap tavanların kolayca geri dönüştürülebilir olması ve gerektiği hâlde karton, kağıt hamuru, talaş veya diğer işlevsel ürünlere hayat verebilmesidir. Ahşap duvarlarda ve ahşap tavanlarda bulunan ahşabın doğada çözünebilir olduğunu ve toprağı, suyu ve atmosferi kirletmediğini unutmamak gerekir.

Ahşap Paneller ile İyileştirilmiş Yalıtım

Çok sayıda insanın ahşap duvar panellerini seçmesinin önemli bir nedeni, yalıtım açısından fayda sağlama amacı barındırmaktadır. Ahşap doğal bir yalıtkandır ve ısının dışarı sızmasını, soğuğun içeri girmesini önlemede oldukça iyidir. Ahşap duvar kaplama, evinizi sıcak mevsimde serin ve soğuk havalarda sıcak tutmada büyük rol oynayabilir.

Sonuç olarak, enerji tasarrufu yapacak ve azalan enerji faturalarıyla savaşacaksınız. Bu durum, ahşap duvar panelleri tasarımlarına yatırım yapmayı akıllıca bir fikir hâline getirir.

Ahşap Duvar Kaplama ve Gelişmiş Akustik

Ahşap paneller, ses yalıtımında iyi oldukları için gelişmiş akustik imkânları sunar. Bu, ahşap duvar kaplamasını biraz mahremiyet ve huzur arayan insanlar için harika bir seçenek haline getirir.

Çok sayıda kurumsal kullanıcı da bu nedenle ahşap panelleri tercih ediyor. Ses geçirmez bir mekâna sahip olmak istiyorsanız, hemen bizimle iletişime geçin. İç mimarî konusunda deneyimli olan ekibimiz, ihtiyaçlarınıza göre doğru seçeneği seçmenize yardımcı olabilir!

Dekoratif Ahşap Panel Modelleri ile Harika Görünüm

Dış cephe ahşap duvar kaplama panelleri, beyaz ahşap duvar panelleri veya diğer dekoratif ahşap duvar panel modellerini satın almak için Ardinart’ı tercih eden çok sayıda insan, ahşap duvar panellerinin harika görünümünden memnuniyet duymaktadır.

Ahşap paneller zengin ve düzenli görünürler. Bu sayede evinize benzersiz bir görünüm verebilir. Ayrıca, evinize benzersiz bir görünüm kazandırmak için Ardinart kataloğunda bulunan birçok tasarım arasından seçim yapabilirsiniz. Ahşap paneller, her türlü mobilya ve döşeme ile uyumludur ve boş odaları iyi bir tasarımla doldurmak için kullanılabilir.

Ahşap Paneller Çevre Dostudur

Ahşap paneller özellikle diğer duvar kaplama seçenekleriyle karşılaştırıldığında oldukça çevre dostu bir seçenektir. Biyobozunur ve yenilenebilir bir kaynak kullanan ahşap duvar kaplama tasarımları çevreyi kirletmez.

Dekoratif ahşap duvar panelleri üretmek için ağaçların kesilmesi gerektiğinden, ahşap panellerin çevreye faydalı olması bazıları için olası görünmüyor olabilir. Ancak Ardinart, duvar panelleri tasarlarken sürdürülebilir yöntemler izlemekte ve faaliyetlerini çevre dostu bir biçimde sürdürmektedir.

Ahşap Duvar Kaplama Tavsiyeleri

Duvarlarınızda görsel bir şölene yer vermek için yapabileceğiniz en iyi işlerden birisi Ardinart tarafından tasarlanan büyüleyici ahşap duvar kaplama olanaklarından faydalanmak olacaktır. Alanında uzman olan ve Türkiye’nin en estetik ahşap duvar kaplama tasarımlarını kullanıcıya sunan profesyonel Ardinart ekibi, her noktasında titizlikle hareket ettiği ahşap paneller ile kullanıcılara oldukça başarılı bir hizmet sunmaktadır.

En modern ahşap paneller arasında yer alan Trapez, Ardinart’ın en çok tercih edilen ahşap duvar kaplama tasarımlarından birisidir. Akasya, meşe ve dişbudak kullanılarak tasarlanan bu model, ahşap ürünlerinde en çok tercih edilen hammaddeleri içeriğinde barındırmaktadır.

Gibbons ile Dışbükey Bir Duvar Paneli Tercihi

Ardinart’ta bulunan ahşap uzmanlarının profesyonelliğini en çok yansıttığı tasarımlardan birisi olan Gibbons, yatay ve dikey olan dışbükey tasarımlardan oluşmaktadır. Ortama sıcak ve samimi bir görünüm katabilme özelliğine sahip olan Gibbons; kestane, dişbudak ve kayın hammadde alınarak imal edilmiştir.

Türkiye’nin ahşaptaki en başarılı firmalarından birisi olan Ardinart, ahşap duvar kaplama konusunda fark yaratmaya her geçen gün devam etmektedir. Gibbons ile yakalayabileceğiniz retro hava, özellikle yuvarlak tasarıma sahip olan mekânlar adına oldukça iyi bir tercih olacaktır.

Bir yanıt yazın