İç Mimaride Ahşap Ürünler ve Ahşap Paneller Nasıl Kullanılır?

ahşap paneller

Ahşap paneller sayesinde evinizde oldukça iyi bir hava yaratabilirsiniz. Mobilyalar başta olmak üzere bütün ahşap ürünlerle etkileyici bir uyum yakalayabilen ahşap paneller, iç mimarinin gözdeleri arasında yer alıyor.

Ahşap çok sevilen bir yapı malzemesidir. Evlerin ve diğer binaların yapımında uzun yıllardır kullanılmaktadır. Dünyanın en eski yaşam alanlarından birisi, 12. Yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen ve Norveç’te bulunan ahşap bir binadır. Gücün ve dayanıklılığın yanı sıra ahşabın çok avantajlı olan başka özellikleri de vardır:

  • Kullanımı kolaydır. Hem ahşap mobilyalar hem de ahşap paneller yıpranmaları halinde oldukça basit yöntemlerle yenilenebilmektedir. Ahşabın kalitesi, ahşap ev inşasında da kendini gösterebilmektedir.
  • Ahşap boyama söz konusu olduğunda en rahat renk değiştirebileceğiniz materyallerden birisidir.
  • Ahşap mobilya modelleri evin genel mimarisine oldukça başarılı bir biçimde uyum sağlamaktadır.

Ahşap hemen hemen her yerde- iç ve dış mimaride- herhangi bir stili tamamlayacak bir tasarım öğesi olarak kullanılabilir. Kaliteli ahşap mobilyaların dayanıklı, klasik güzelliğine ek olarak, onu zeminlerinizde, duvarlarınızda, tavanlarınızda, teraslarınızda ve evinizdeki aksesuarlarda hayal edin. Ahşabın sıcak görünümü ile birlikte güçlü yönleri, onu bir iç mekân dekorasyonu için mükemmel bir malzeme haline getirir. Ahşap, iç mekanlarda çeşitli şekillerde kullanılabilir.

Ahşap Paneller ve Parke Zemin

Birçok iç mekânda ahşap genellikle parke döşeme olarak kullanılır. Parke zemin, evinizde lüks ve ekstra yalıtım sağlar. Vernik veya yağ ile işlem görmüş meşe kalaslar genellikle parke için kullanılır. Plakalar çeşitli kalınlıklarda, uzunluklarda ve genişliklerde gelir. Balıksırtı deseni veya mozaik gibi özel şekiller de mevcuttur.

Ahşap kaplamalar, ince olduklarından ve kenarlara ve yuvarlak yüzeylere yapıştırılabildiğinden kapılar, paneller ve kavisli yüzeyler için idealdir. Mobilyalarda çok kullanılırlar. Ahşap parke çeşitleri ahşap duvar kaplama tasarımları ile oldukça başarılı bir uyuma sahiptir. Ahşap paneller ve ahşap parke çeşitleri aynı anda kullanıldıklarında eve bütünsel ve hoş bir havanın yanı sıra sıcak bir atmosfer kazandırır.

Ahşapla Odayı İkiye Bölebilirsiniz

Ahşap, ayırıcı bir duvar oluşturmak için idealdir. Oturma odasını ve yemek odasını ayırmak için birbirinden birkaç santimetre uzaklıkta dikey plakalar kullanabilirsiniz. Bu, her iki alan arasındaki teması korurken kendi özel odanızı oluşturmanıza olanak tanır.

Ahşap, mevcut en dayanıklı malzemelerden biridir ve onu ev tasarımcıları arasında favori yapar. Ayrıca bu biçimdeki ayırıcı duvarlar ahşap paneller ile birlikte odanıza hoş bir hava katacaktır. Eğer merdivenlerde ve mobilyalarda da ahşap kullanmayı tercih ederseniz dekoratif ahşap panel tasarımınızı oldukça efektif bir hale getirebilirsiniz. Düzgün bir şekilde muhafaza edilirse ahşap uzun yıllar dayanabilir.

Ahşap Tavanlar

Eski evlerde zemin katlar genellikle ahşap kirişlerle desteklenmiştir. Modern mimarlar genellikle bu kirişleri restore etmeyi ve daha sonra iç mekanda vurgulamayı seçerler. Ahşap bir tavanın sadece klasik bir iç mekanda işe yaradığını düşünebilirsiniz. Ahşap, istediğiniz stili en iyi şekilde elde etmek için çok çeşitli renk ve ton seçeneğine sahiptir. Ahşap mobilya ve aksesuarlardan duvarlara ve zeminlere kadar ahşap, sonsuz şekilde işlenebilir.

Ancak ahşap tavanlar, farklı renklerde ve dokularda kullanıldıkları zaman evinizde harika bir görünüm yakalamanıza imkan tanıyacaktır. Ayrıca Ardinart tarafından tasarlanan birbirinden başarılı ahşap paneller tavandaki ahşap motiflerle birlikte müthiş bir imza halini alacaktır.

Ahşap Mobilya Tercihleri

Tıpkı geçmişte olduğu gibi, mobilyalar hala genellikle ahşaptan yapılır. Kendi evinizdeki yemek masası, şifonyer masalar, sandalyeler, gardıroplar, büfeler, içecek dolapları tasarımlarının ahşap türevlerine bir göz atmakta kesinlikle fayda vardır.

Ahşap mobilya boyama avantajına da sahip olduğu için mobilya tercihinde en doğru tercihler arasında yer almaktadır. Ayrıca Ardinart tarafından üretilen Concave, Checkers gibi farklı modellerdeki ahşap paneller farklı ahşap mobilya tasarımları ile harika bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır.

Baskın Parçalar Eklemek Faydalı Olacaktır

Bir iç mekanda çok fazla şey kullanmak  genellikle bir negatif bir etki yaratır. Baskın ahşap tonuna sahip bir mobilya seçin ve daha fazla etki için zeminle uyumlu bir desenle tamamlayın.

Odanızın garip görünmesini önlemek için, alan boyunca farklı tonlarda ahşap kaplamaları dengeleyin. Burada, geometrik ahşap paneller ve ceviz mobilyalar oldukça başarılı bir uyum yakalayacaktır.

Bir yanıt yazın