Ahşap Duvar Paneli ve Ahşapla Ev Dekorasyonu

ahşap duvar paneli tasarımları

Ahşap duvar paneli tasarımları, evdeki ahşap dokunuşlarla birlikte birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Evinizde ahşap ayrıntılara yer vererek ahşap panel tasarımınızı çok daha etkileyici kılabilirsiniz.

Ahşap duvar paneli tasarımlarının ve evdeki diğer alanlarda kullanılan ahşap unsurların birçok konuda avantaj sağladığı bilinmektedir. Yalıtımdan dayanıklılığa, çok yönlülüğe ve etkileyici tasarıma dek birçok konuda üstün bir deneyim sunan ahşap tasarımlar, eskiyi önemseyen veya ahşapla modern bir görünüm elde etmek isteyen herkesin dikkatini çekmektedir.

Ahşap Ürünler Dayanıklıdır

Ahşap malzemeden yapılmış çoğu ürün dayanıklıdır. Ofiste veya evde kullanıldığında uzun ömürlülüğü artırır. Bu özellik oldukça önemlidir çünkü iç mekanı yenilemek, onarmak veya değiştirmek için kullanılabilecek paradan önemli ölçüde tasarruf sağlayacaktır. Mobilyalarda, pencerelerde ve akla gelebilecek diğer alanlarda gerek iş yeri gerek ev ortamı için ahşabın ne denli başarılı olduğunu tartışmaya gerek yoktur.

Dayanıklılık avantajı ahşap paneller için de geçerlidir. Duvar panelleri için dayanıklılık oldukça önemlidir. Zira genellikle evin genel tasarımı duvar paneli tasarımlarına uygun bir biçimde belirlenir ve bu durum, sürekli değişimin sizi zorlayabileceği anlamına gelmektedir. Ardinart’ın birbirinden etkileyici ahşap duvar paneli tasarımları uzun ömürlü ve dayanıklıdır.

Ahşap Duvar Paneli Yalıtım Sağlar

Ahşabın doğal bir yalıtkan olduğu herkesçe bilinmektedir. Bu özellik sayesinde, ahşap panelleri tercih ederseniz akustik ve ısı yalıtımı için ciddi bir avantaj elde edebilirsiniz. Bu, evinizi kışın sıcak, yazın ise serin tutacaktır. Ahşap panel, döşeme ile birleştiğinde sıcak ve yumuşak bir ambiyans sunabilir.

Ayrıca yalıtım argümanlarına kıyasla ahşap duvar paneli oldukça kolay bir biçimde monte edilebilmektedir. Ana özelliği yalıtım olmasa da yalıtım konusunda avantaj sağlayan ahşap paneller, evinizde kullanacağınız sıcak renklerle birlikte ambiyans açısından da sıcak bir ortam yakalamanıza yardımcı olacaktır.

Ahşap Çok Yönlülük Avantajına Sahiptir

Eviniz veya ofisiniz, size çok ihtiyaç duyduğunuz rahat atmosferi sağlamak için ferah, çekici ve şık görünmesi gereken yerlerdir. Bu durum ancak çekici, çarpıcı bir görünüm kazandıracak en bir iç dizaynı seçerek başarılabilir. Bazı iç tasarımlar her evde veya ofiste harikalar yaratır, ancak kullanılan malzeme türü, iç mekanınızın nasıl görüneceğini belirler.

Ahşapla çalışmak kolaydır ve farklı iç tasarım uygulamalarına uyum sağlayabilir. Zemin, duvar, pencere çerçeveleri ve diğer birçok alanı tasarlamak için kullanılabilir. Görünümlerini canlandırmak ve değiştirmek için boyanabilir.

Evde ahşaba yer vermenin bir başka güzel yanı da ahşapla imal edilen malzemelerin ahşap duvar paneli tasarımları ile oldukça iyi bir uyum içerisinde olmalarıdır. Ahşap duvar kaplama, ahşap mobilyalarla birlikte kullanıldığında harika bir hava yakalamanıza imkan tanıyacaktır.

Ardinart Ahşap Panel Tavsiyeleri

Ahşap paneller gerek ev dekorasyonuna uyum sağlamaları gerekse duvarlara olduğundan çok daha iyi bir görünüm kazandırmaları sayesinde kullanıcıların ve iç mimarların sıklıkla tercih ettiği duvar kaplama yöntemlerindendir.

Ardinart’ın en sevilen dekoratif ahşap duvar paneli tasarımlarından birisi olan Concave, iç bükey şeklinde biçimlendirilmiş dokusu ile kullanıcıların beğenisini en çok toplayan ahşap panel duvar tasarımları arasında yer almaktadır. Concave’ın yanı sıra, Checkers isimli ahşap duvar kaplama tasarımı da dokusu ile fark yaratmıştır. Checkers’ın dama desenli kabartmalı tasarımı; dinlenme, yemek yeme ve oturma alanlarında oldukça etkileyici bir hava yakalamanıza imkan tanımaktadır.

Asimetrik yapısı ile yine doku farkı ile öne çıkan Trigon, hareketli ve dinamik olması ile öne çıkmasını istediğiniz bir mekan için tercih edebileceğiniz en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. Modern duruşu ile birçok ışıklandırma argümanına başarılı bir biçimde uyum sağlama özelliğine sahiptir. Özellikle kafe ve restoran gibi alanlarda tercih edilen Trigon, evlerde de oldukça başarılı bir görünüm sunmaktadır.

Ahşap ile Görsel Şölen!

Ahşap, her iç mekana mükemmellik getiren malzemeler arasındadır. İç mekanınızı tasarlamak için ahşap kullanmak, diğer malzemelere kıyasla birçok avantajı beraberinde getirir.

Siz de Ardinart kataloğunda yer alan birbirinden etkileyici ahşap duvar paneli tasarımlarını inceleyerek evinize ya da ofisinize ahşaptan yapılmış büyüleyici bir görünüm katabilirsiniz. Ahşap duvar paneli tasarımları, ortamda ahşap ürünlere ve mobilyalara yer vermeyi tercih edenler için uyum sağlamak adına oldukça başarılı ürünler olarak öne çıkmaktadır.

Daha fazla bilgi almak için bizimle sosyal medya hesaplarımızdan iletişime geçebilir, isterseniz bilgi@ardinart.com adresinden bize anında ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın