Ahşap Dekorasyon: Evinizi Dekore Etmeden Önce Bilmeniz Gereken 5 Harika Püf Noktası

ahşap dekorasyon

Ahşap dekorasyon ferforje ve çelik gibi malzemeler ortaya çıkmadan çok önce ev dekorasyonunu yönlendiren tek şeydi ve ahşabın zamansız çekiciliği göz önüne alındığında üstünlüğünün hüküm sürdüğünü söylemek mümkündür.

Ahşap dekorasyon ile ilgili, ister sade ister şaşalı, ister modaya uygun, ister geleneksel, ister çekimser, ister sofistike olsun, onu evinizin iç tasarımı için mükemmel bir seçim yapan birçok şey var. Mobilyalarınızın pürüzsüz ve net çizgilerle ya da karmaşık kabartmalarla şekillendirilmesini seviyorsanız, efektleri ahşaptan daha iyi ortaya çıkaran hiçbir şey yoktur. Ahşap mobilyalardan ve ahşap duvar panellerinden yoksun bir iç mimari şeması asla hayal edilemez.

Ahşap Dekorasyon ve Yemek Masaları

Bütün aile birlikte yemek yediğinde yemek zamanları çok daha eğlencelidir. Ahşap bir yemek takımı, aileniz ve hatta birkaç arkadaşınız ziyarete geldiklerinde masayı hazırlamak için mükemmel olur.

Ahşap, masa ve sandalyeleri sağlam kılar; bu, özellikle etrafta çocuklar varsa, partiniz için eksiksiz bir yemek hazırladığınızda bir zorunluluk halini alır. Ahşap dekorasyon trendlerinin evinizin iç dizaynında önemli bir yere sahip olmasını istiyorsanız, iç mimariyi ahşap paneller ve ahşap yemek masaları ile desteklemeyi tercih edebilirsiniz.

Ahşap Dekorasyon Trendlerini Yatak Odasına Hakim Kılmak

Ahşap yataklar hem büyük hem de minimalist tarzda evdeki iç mimariyi tamamlayabilir. Yatak odanız için doğru yatağı seçmek, alan açısından sıkıntı yaşanan bir durumda önemli farklar yaratabilir. Bu nedenle yatırım yapmadan önce evinizin iç tasarım planını dikkate almayı unutmayın.

Serbestçe dolaşmak için yeterli alan bırakan ve geceleri rahat etmenize fırsat tanıyan bir yatak tercih edin. Ahşap dekorasyon fikrini yatak odasında hakim kılmak için yatak başlığını ahşaptan tercih etmek, ahşap komodinlere yer vermek doğru olacaktır. Çekmeceli bir komodin, kullanımı kolay bir biçimde tutmak isteyebileceğiniz her şeyi saklamanıza izin verir.

Ahşap Çalışma Ünitesi ile Ahşap Dekorasyon

Okumayı seviyorsanız veya zamanınızın çoğunu çalışma odanızda çalışarak geçiriyorsanız, çalışma odanızın da özenle döşenmiş olması gerekir. Bu noktada ahşap dekorasyon fikirlerine yer vermek motivasyonunuzu artıracak ve sizi çok daha sakin kılacaktır. Duvara monte bir kitaplık; kitaplarınızı, dergilerinizi ya da dosyalarınızı düzenli tutmanızı kesinlikle kolaylaştıracaktır.

Ayrıca monitörlerine notlar yapıştırmaktan kaçınamayanlar için bir bilgisayar masası olmazsa olmazlardandır. Sadece tüm bilgisayar donanımınızı barındırmakla kalmayacak, aynı zamanda kırtasiye malzemeleriniz ve diğer çeşitli eşyalarınız için yeterli alana sahip olacaktır. Günümüzde çeşitli boyut ve tarzlarda ahşap bilgisayar masaları her yerde kolayca bulunabiliyor. Eğer ahşap dekorasyon trendlerine uygun hareket etmek istiyorsanız iç tasarımdaki tercihlerinizi ahşap çalışma üniteleri ile destekleyebilirsiniz.

Ahşap Çerçeveli Aynalar

Oymalı ahşap çerçeveli bir ayna, fuayenizin veya oturma odanızın genel cazibesine katkıda bulunurken ve evinizin iç tasarımıyla mükemmel uyum sağlar. Bu nedenle ideal bir duvar tasarımı aksesuarı olacaktır. Basit sehpalardan zarif yataklara ve ilginç vurgulara kadar ahşap, evinizin iç tasarımının zevkinizi ve tercihlerinizi yansıtması için ihtiyacınız olan her şeye dönüştürülebilir.

Ahşap dekorasyon fikirlerinizi hayata geçirmek için birçok farklı argüman kullanabilirsiniz. Ahşap çerçeveli aynaların yanı sıra bu noktada ahşap minimal tablolar kullanmak da istediğiniz ortamı yaratmak adına faydalı olacaktır. Ayrıca dekoratif ahşap panel tasarımları, ahşap dekorasyon fikri ile beslenmiş bir iç mimariye sınıf atlatır.

Mutfakta Ahşap Dekorasyon Hakimiyeti

Ahşap, evinize neredeyse istediğiniz her stili verebilecek kadar farklı tonlarda ve yüzeylerde mobilya ve araçlar sunar. Bu malzeme herhangi bir şeyle birleştirilebilir, bu da onu ev dekorasyonunda bu kadar popüler bir malzeme yapan şeydir. Ahşabın inanılmaz derecede şık olduğu inkar edilemez.Mutfağın iç mimariye etkisi hiçbir zaman küçümsenemez. Ahşap dekorasyon anlayışının mutfaktaki dolaplarda kendini göstermesi, ahşapla inşa edilmiş bir iç mimariyi besleyebilecek önemli faktörlerdendir.

Mutfakta ahşaba yer verebileceğiniz birçok farklı nokta vardır. Özellikle hafif doğal ahşap, romantik veya İskandinav tarzı iç mekanlar için vazgeçilmez bir tercihtir. Aşırı gösterişli değildir ve beyaz iç mekanlarla iyi gider. Açık renkli ahşap, ışığı artırmak için de harikadır ve hem dış hem de iç dekorasyon için mükemmeldir. Bu nedenle mutfaklarda tercih edilmesi mantıklı olacaktır.

Ardinart’ın birbirinden farklı blog yazıları ve harikulade ahşap ürünleri için sitemizi sık sık ziyaret etmeyi unutmayın!

Bir yanıt yazın