Ahşap İç Mimari: Modern Bir Dokunuşla Cafenizi Dönüştürün

ahşap iç mimari

Ahşap iç mimari birçok mekânın atmosferini değiştirmesi ile bilinir. Kafe ve restoran gibi ürün ve konseptin bir arada pazarlandığı ortamlarda fark yaratmak için ahşap iç mimari kullanabilirsiniz.

Birçok insan yemek yemek ya da arkadaşlarıyla bir kahve içmek için bir yere gittiğinde yalnızca sunulan ürünü değil mekânın görünümünü ve temasını da değerlendirir. Fotoğraf çekmenin her zamankinden daha çok sevildiği günümüzde bu durum ayrıca önemlidir.

Müşterilerinizin mekânınızda fotoğraf çekmesi hem mekânda daha fazla zaman geçirmelerine imkân sağlar hem de sizin için ücretsiz bir reklam kanalı halini alır. Mekânınızı fotoğraflamaya değer bulan insanlar, etiket ve tavsiye gibi imkânlar kullandıkça daha dikkat çekici olursunuz.

Ahşap İç Mimari ve Meksika Temalı Kafeler

Meksika temalı kafeler genellikle iki şeyle hatırlanır: Kitaplar ve güzel müzik. Kahve dükkanınızda Latin Amerika esintilerini canlandırmak istiyorsanız, yapılacak ilk şey birinci sınıf Meksika kahvesi bulmaktır. İkincisi, cesur renklerden çekinmeyin. Latin Amerika dekorunu diğer türlerden ayıran şey, özellikle ahşap iç mimari tasarımına yer verildiğinde canlı renkler kullanmaktır.

Duvar dekoru, perdeler ve eski günlerden kalma benzersiz dekoratif parçalar, kahvenin ve nostaljinin Meksika teması ile demlenmesini sağlayarak temayı bir araya getirmeye yardımcı olabilir. Bu noktada mozaikler sadece duvarlarınız için değil, masa üstleriniz için de harika bir seçenektir.

Rustik Kahve Dükkanı Dekor Fikirlerinin Ahşap İç Mimari ile Uyumu

Rustik bir kafe tasarlamak için ahşap iç mimari fikirlerini uygulamanın en iyi yanı huzurlu ve minimalist bir hava yakalamaktır. Modern iç mimarlığın en çok desteklediği kavramlardan birisi olan minimalizm, kendini en çok ahşap gibi sade materyallerin varlığında gösterecektir.

Mekânınızı ahşap mobilya seçenekleri doldurun ve el yapımı, geleneksel minderler ekleyin. Bitkiler, barınızı çevreleyen eski metal taburelerle birlikte ahşap iç mimari tarafından desteklenen rustik estetiğe iyi uyum sağlar. Mümkün olduğu kadar doğal ışık kullanın ve masalarınızı basit tutun, bu sayede rustik havayı mekânınıza uyduracaksınız.

Ahşap İç Mimari ve İtalyan Kahve Dükkanı Dekor Fikirleri

Kafenizi yenilerken farklı bir hava yakalamak için İtalyan rotasını tercih etmek istiyorsanız, gerçekten odaklanmanız gereken şey harika bir Espresso’dur. Gerçek İtalyan kafeleri Espressolarını ciddiye alır ve bundan kesinlikle taviz vermezler. Kafenizi modern bir İtalyan ekolü ile ahşap iç mimari ışığında tasarlamak istiyorsanız öncelikli olarak bu içeceğe önem vermelisiniz. Dekor söz konusu olduğunda, onu rahat tutmaya, dekorla rahat bir ortam yaratmaya odaklanın.

İtalyan ekolünü benimseyen ve ahşap iç mimari ile desteklenen bir kahve dükkanında karolara sıklıkla yer verebilirsiniz. Ayrıca kahve barının küçük bir ortama sıkışması Starbucks’ınki gibi dünya markası olan bir konseptin aksine spot İtalyan kafelerine daha çok göz kırpacaktır. Ahşap duvar paneli tasarımlarının bulunduğu, masa ve sandalyelerin sade olduğu İtalyan kafe ekolü yeşil ve beyaz renklerle beslendiğinde temayı daha fazla destekleyecektir.

Paris Kafe Dekor Fikirleri

Kahvenizin yanında krep servis etmeyi planlıyorsanız, Paris kafe dekoruna sahip olmak büyük bir avantaj kazandıracaktır. Açık bir alanın üzerindeki kırmızı şemsiyeler ve tenteler, yoldan geçenler arasında bir fincan french press arayan kimseleri cezbedecektir.

İç mekânda tam Paris kafe havasını vermek için duvarlarda bol miktarda sanat eseri bulunduğundan ve loş bir şekilde aydınlatıldığından emin olun. Loş ışıkları desteklemek ve sanat eserlerini daha iyi vurgulamak için sade dekoratif ahşap panel tasarımlarını kullanabilirsiniz.

Vintage Kahve Dükkanı Dekor Fikirleri

Vintage esintili bir kahve dükkanı, geçmiş günlerden ilham alır ve onu modern zamana getirir. Bunu yapmanın en iyi yolu ahşap iç mimari esintilerine yer vermek, ahşap masa ve sandalyeleri ahşap duvar paneli tasarımları ile desteklemektir. Antika kitaplıklara, dolaplara, masalara ve sandalyelere sahip olmak, kafenize tarihi bir değer katabilir. Vintage ortamlarda en çok öne çıkan ayrıntılardan birisi müziktir.

Mümkünse ahşapla desteklenen bir gramafonun bulunması; mekân küçükse işlevsel, büyükse estetik açıdan önemli bir fark yaratacaktır. Tozlu kitapların eskiyi andırdığı, çayların demlikle servis edildiği ve ahşap iç mimari trendlerinin öne çıktığı bir vintage kafe konsepti müşterileri her zaman memnun edecektir. Ahşabın ve vintage dekorun zamansız olduğunu, geçmişten günümüze her zaman tutulduğunu hesaba katacak olursanız fark yaratan bir mekânı bu dinamiklerle inşa etmenin ne denli doğru olduğunu göreceksiniz.

Bir yanıt yazın